АЛКОГОЛЬ ПІД ЧАС ДІЄТИ: КОРИСТЬ І ШКОДА

АЛКОГОЛЬ ПІД ЧАС ДІЄТИ: КОРИСТЬ І ШКОДА

Можна нескінченно довго говорити про те, що випивка несумісна з дієтою, але в реальності багатьом людям потрібна саме така дієта, яка дозволить невеликі відступи у вигляді 1-2 келихів вина або пива.

Мінуси:

  • Алкоголь висококалорійний продукт.
  • Затримуює рідину в організмі, що негативно відбивається на вазі.
  • Вживання спиртного послаблює мотивацію людини до схуднення і може стати причиною зриву.
  • Знижуючи чутливість нервової системи, алкоголь посилює почуття голоду, що призводить до переїдання.
  • Вживання спиртного знижує процес спалювання жирів, і все, що з’їдається під келих вина, знаходить своє місце в жирових клітинах.
  • Жаль, але сьогодні неякісна продукція далеко не рідкість. Так, випитий алкоголь може викликати алергію, що призведе до інтоксикації всього організму, який під час дієти найбільш вразливий.

Плюси:

  • Алкоголь при дієті дозволяє людині розслабитись, відволіктися від проблем, а це в свою чергу, запобігає ймовірність «заїдання» проблеми. Невеликі дози алкоголю дають відчуття легкої ейфорії, знімають тривожність.
  •  Деякі вина мають жовчогінну здатність і підсилюють секреторну функцію печінки, що призводить до прискорення обміну речовин.
  • Якісне вино відрізняється багатим вмістом корисних мікроелементів і солей.
  • Ресвераторол, що міститься у вині, нормалізує рівень інсуліну крові.
  • У червоному вині міститься велика кількість антиоксидантів, які знижують рівень «поганого» і підвищують рівень «хорошого» холестерину, запобігають ризик утворення тромбів.
  • Маючи бактерицидну дію, вино чудово захищає організм від багатьох хвороботворних мікроорганізмів.
  • Якщо ви все ж вирішили поєднувати алкоголь і дієту, потрібно віддавати перевагу якісним спиртним напоям.
  • Prev Post
  • Next Post