СУП – КОРИСТЬ ЧИ ШКОДА?

СУП – КОРИСТЬ ЧИ ШКОДА?

Через свою рідку консистенцію суп не встигає розщеплюватися ферментами в ротовій порожнині, що ускладнює роботу шлунково-кишкового тракту. Крім цього, рідина під час прийому їжі розбавляє шлунковий сік, що значно погіршує травлення. Багато чого, звичайно, залежить від складу супу і від стану здоров’я людини.

Під особливою увагою – бульйон!

У наш час при вирощуванні тварин і птахів на забій, використовують різні хімічні добавки, екстракти, гормональні та антибактеріальні препарати. Накопичуючись в м’ясі, при варінні вони переходять в готову страву … Бульйони дуже швидко всмоктуються кишечником, після чого на печінку покладається велике навантаження по фільтрації великої кількості токсичних хімічних сполук, які містились у м’ясі.

Теплова обробка скорочує кількість поживних речовин до 70%!

Шкода бульйону обумовлена також підвищеною жирністю. Збільшується холестерин в крові, додаються зайві кілограми і підвищується ризик пухлин. Навряд чи можна рекомендувати таке блюдо для схуднення та оздоровлення …

Не захоплюйтеся супами-пюре!

Велика кількість пюреподібної їжі в раціоні негативно позначається на травній системі (може розвинутися «синдром ледачого кишечника») і обміні речовин. Періодично можна побалувати себе супом-пюре, але краще робити це не частіше двох-трьох разів на тиждень.

  • Prev Post
  • Next Post