Який шоколад корисніший і як вибрати якісну плитки?

Який шоколад корисніший і як вибрати якісну плитки?

Ні для кого не секрет, що найкориснішим шоколадом є гіркий шоколад. Він відрізняється характерним насиченим смаком і густим ароматом. Головне правило шоколаду: мінімум цукру і максимум тертого какао. Уважно читайте склад продукту. Натуральний шоколад обов’язково містить какао-масло, в ньому не повинно бути навіть натяку на будь-який інший кондитерський жир, масла і какао порошок (готується з макухи, що залишається після віджимання з какао бобів масла).

Гіркий шоколад містить 4 компонента: какао-масло або похідні какао – бобів, какао терте, лецитин (амінокислота), цукрова пудра.

Скибочку натурального шоколаду тане в роті за лічені секунди, залишаючи терпкий приємний смак, а не прилипає до зубів і піднебіння. Саме в какао-маслі полягає секрет танення. Температура плавлення шоколаду дорівнює 32 С.

Обирайте шоколад без наповнювачів або з мигдальним горіхом (він знижує глікемічний індекс ласоща). Справжній шоколад має рівну, відполіровану поверхню, без матовості і шорсткостей. За консистенцією шоколад повинен бути твердим і досить крихким. При розламуванні натурального шоколаду чутно характерний дзвінкий звук.

 Зрозумілим показником якості шоколаду є ціна. Звертайте увагу також на термін зберігання, який у справжнього шоколаду становить 3-10 міс.

Шоколад краще вживати окремо, запиваючи невеликою кількістю води кімнатної температури. Якщо ви віддаєте перевагу шоколаду до кави, краще заварити натуральну каву без вершків і молока. При додаванні до шоколаду хоч краплі молока, всі антиоксидантні властивості втрачаються. Напій не повинен бути гарячим!

Краще ласувати шоколадом не частіше 2-3 разів на тиждень скибочками вагою до 15г. Обирайте для цього ранковий час. Якщо з’їсти шоколад ввечері, він заблокує гормон, завдяки якому відбувається зниження ваги під час сну.

  • Prev Post
  • Next Post